Τι είναι ο νάρθηκας νυκτός και γιατί πρέπει να το φοράμε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο συστηματικά.

Οι Έλληνες πέρασαν μια δύσκολη περίοδο κατά την διάρκεια της πανδημίας και του εγκλεισμού και αυτός είναι ο λόγος που εμφάνισαν άγχος και ψυχικές διαταραχές σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με άλλες εποχές.

Το άγχος τους οδηγεί σε εντονότερο τρίξιμο των δοντιών, με αποτέλεσμα αύξηση του πόνου στην γνάθο το πρωί, ευαισθησία των δοντιών, ημικρανίες και σπασμένα δόντια.

Τα κατάγματα στα δόντια και ο πόνος, είναι μία άμεση συνέπεια της αύξησης του στρες ,λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, των οικονομικών προβλημάτων που είναι συνέπεια της πανδημίας δημιουργούν άγχος το οποίο συχνά οδηγεί σε σφίξιμο της γνάθου και των δοντιών που εάν αφεθεί ανεξέλεγκτο χωρίς νάρθηκα, μπορεί να οδηγήσει και σε μόνιμη βλάβη.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται και με την τηλεργασία στο σπίτι λόγω του στρες και της έντασης που δημιούργησε η όλη κατάσταση.

Ακόμη ο εγκλεισμός δημιουργεί μία υπερένταση η οποία οδηγεί σε έλλειψη τονωτικού ύπνου και αϋπνία και έτσι οι άνθρωποι σφίγγουν πιο έντονα το σαγόνι τους και επιφέρουν μεγαλύτερες βλάβες τα δόντια τους.

Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει να χαλαρώνουμε στη διάρκεια του ύπνου μας γι’ αυτό πρέπει να φοράνε οι ασθενείς το ειδικό μασελάκι κατά τη διάρκεια του ύπνου ή ακόμη και της ημέρας, έτσι ώστε να λειτουργεί σαν φραγμός στην πίεση που ασκείται κάτι διάρκεια του τριξίματος.

Dental Clinic – Μαρία Χατζάκη

> Αισθητική Οδοντιατρική
> Γενική #Οδοντιατρική

Τσιμισκή 137, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 231 561
www.mariahatzaki.gr