Στόχος μας είναι η διατήρηση της υγείας των δοντιών σας μέσω της πρόληψης.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στην ζωή μας και μέρος αυτής είναι και η στοματική μας υγεία.

Η προληπτική οδοντιατρική στοχεύει στη διατήρηση της στοματικής σας υγιεινής. Περιλαμβάνει διεργασίες, όπως ο καθαρισμός και το βούρτσισμα των δοντιών, οι οποίες ξεκινούν ήδη από την παιδική ηλικία.

Η υγεία των δοντιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κληρονομικότητα, τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, την ποσότητα και την ποιότητα του σάλιου και φυσικά την καθημερινή φροντίδα και μέριμνα της στοματικής υγιεινής.

Για τη διατήρηση μίας υγιούς και όμορφης αισθητικά κλινικής εικόνας των δοντιών απαιτείται η τακτική παρακολούθηση από τον οδοντίατρο και η κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών του. Έτσι, μπορεί να προληφθούν ασθένειες και βλάβες των δοντιών και των ούλων όπως:

  • Τερηδόνα
  • Τρυγία (πέτρα)
  • Ουλίτιδα
  • Περιοδοντίτιδα
  • Οδοντική Μικροβιακή Πλάκα

Λίγα λόγια για τις διεργασίες της προληπτικής οδοντιατρικής:

Η Dental Clinic, κατέχοντας πολυετή εμπειρία σε πληθώρα ασθενών με διαφορετικής φύσεως προβλήματα, μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Αρχικά, γίνεται ένας γενικός και ενδελεχής έλεγχος των δοντιών και των ούλων σας. Σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα ενημερώνεστε για τις οδοντιατρικές διαδικασίες που πρέπει να υλοποιηθούν όπως τον καθαρισμό, τη χρήση φθορίου, τις περιοδοντικές θεραπείες, τη χρήση προληπτικών εμφράξεων οπών και σχισμών κ.ά.

Ακολούθως, καταγράφονται οι καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες, ενημερώνεστε για τις «επιθετικές» τροφές και λαμβάνεται τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή χρήση των μέσων στοματικής υγιεινής όπως την οδοντόβουρτσα, το στοματικό διάλυμα, το οδοντικό νήμα κ.ά

Ιατρική Συμβουλή: Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, το συχνό καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος σας βοηθούν να διατηρήσετε την υγεία των δοντιών και των ούλων σας.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για να λάβετε την πλήρη εικόνα της στοματικής σας υγείας!