Η επεμβατική οδοντιατρική στοχεύει στην αποκατάσταση των βλαβών της οδοντοστοιχίας σας, επαναφέροντάς σας την απαιτούμενη κλινική και αισθητική εικόνα.

Στη Dental Clinic, κατέχουμε τη γνώση και την εξειδίκευση προσφέροντάς σας όλες τις απαραίτητες οδοντιατρικές υπηρεσίες, με ασφάλεια.

Πρόκειται για διεργασίες, όπως π.χ. τα εμφυτεύματα και η αφαίρεση φρονιμίτη, που απαιτούν εξειδικευμένες και πλήρεις γνώσεις γενικής οδοντιατρικής, γναθοχειρουργικής, προσθετικής, ορθοδοντικής, αισθητικής, στοματολογίας κ.ο.κ.

Για όλες τις επεμβατικές διεργασίες χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της Ελάχιστα Επεμβατικής Οδοντιατρικής (Minimally Invasive Dentistry).

Η εν λόγω μέθοδος βασίζεται στον σεβασμό των υγειών ιστών της στοματικής κοιλότητας αναγνωρίζοντας την βιολογική τους αξία, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα ένα μακροβιότερο αποτέλεσμα.
Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση της δομικής απώλειας δοντιών κατά τη διαδικασία της αποκατάστασης. Έτσι, στη Dental Clinic, η θεραπεία βασίζεται στην έγκαιρη ανίχνευση, την απομάκρυνση της αποσύνθεσης και την αποκατάστασή της με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει τη δομική ακεραιότητα των δοντιών σας μέσω της μείωσης των τραυμάτων από τις ιατρικές διεργασίες.

Ιατρική Συμβουλή: Η μέθοδος της Ελάχιστα Επεμβατικής Οδοντιατρικής βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, σας εξασφαλίζουν την υγεία των δοντιών σας και το λαμπερό σας χαμόγελό!

Εμφυτεύματα:

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνική με την οποία μπορούν να αποκατασταθούν ένα ή περισσότερα δόντια. Πρόκειται για μία τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου και πάνω σε αυτό μπορεί να στηριχθεί ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια. Η μέθοδος απευθύνεται σε όσους έχουν απωλέσει τα φυσικά τους δόντια είτε λόγω ηλικίας είτε πρώιμα λόγω κακής διατροφής, ατυχήματος που προκάλεσε θραύση των δοντιών κ.ά.

Τα εμφυτεύματα έχουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αγγίζει τα επίπεδα της φυσικής οδοντοστοιχίας, ικανοποιώντας έτσι την ανάγκης σας για ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο δίχως ανομοιογένειες.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία των εμφυτευμάτων:

Η διαδικασία των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια εξειδικευμένη χειρουργική εργασία που απαιτεί προσεκτικό προεγχειρητικό έλεγχο και την τήρηση αυστηρού πρωτοκόλλου κατά την επέμβαση. Η Dental Clinic, λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την στοματική σας υγεία και τις προσωπικές σας ανάγκες για αισθητική και σας εγγυάται ένα άριστο και φυσικό αποτέλεσμα με ανώδυνες μεθόδους.

Αρχικά, γίνεται λεπτομερής λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενή, γενική εξέταση της στοματικής του υγείας και λήψη διαγνωστικών εκμαγείων για την μελέτη και τον σχεδιασμό της θεραπείας που θα ακολουθηθεί. Ακολούθως, ο ασθενής ενημερώνεται λεπτομερώς για τη διαδικασία και τη θεραπευτική αποκατάσταση και δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες.

Από την ποιότητα των οστών στην άνω και κάτω γνάθο εξαρτάται και το διάστημα της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 6 μήνες. Έτσι, η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος γίνεται σταδιακά προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποδοχή του από τη στοματική κοιλότητα.

Τα πλεονεκτήματα που αποκτάτε από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι αρχικά η αποφυγή μίας κινητής και ασταθούς οδοντοστοιχίας αλλά κυρίως η φυσικότητα του αποτελέσματος και η ανάκτηση της νεανικότητας του χαμόγελού σας!

Αφαίρεση φρονιμίτη:

Η αφαίρεση φρονιμίτη είναι μία επεμβατική οδοντιατρική πράξη όπου για τους περισσότερους ασθενείς έχει συνυφανθεί με μία περίπλοκη και επίπονη διαδικασία. Στη Dental Clinic, η διαδικασία της αφαίρεσης των τρίτων γομφίων (φρονιμίτες), γίνεται με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη μείωση του πόνου μέσω της τοπικής αναισθησίας και των λεπτών χειρισμών κατά τη διάρκεια της επεμβατικής πράξης.

Οι τρίτοι γομφίοι είναι τα δόντια που εμφανίζονται τελευταία, κυρίως μεταξύ 17 και 23 ετών, ενώ η διαδικασία της ανάπτυξής τους μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Στο διάστημα της ανάπτυξής τους μπορεί να εμφανιστεί ενόχληση, στο πίσω μέρος του στόματος ή στο μάγουλο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επαρκής χώρος ώστε να βγουν στην επιφάνεια και έτσι παραμένουν έγκλειστοι ή εμφανίζονται κατά το ήμισυ.

Οι περισσότεροι ασθενείς αποφεύγουν την οδοντιατρική αφαίρεση τους φοβούμενοι τη διαδικασία και μη έχοντας πλήρη γνώση των κινδύνων που διατρέχουν.
Στη Dental Clinic, σας προτείνουμε να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για την κλινική εικόνα των φρονιμίτων σας καθώς και για τις οδοντιατρικές διεργασίες που απαιτούνται.

Για ποιους λόγους πρέπει να αφαιρούμε τους φρονιμίτες:

Η περιοχή που εμφανίζονται είναι δύσκολο να καθαριστεί με αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων και την εκδήλωση μολύνσεων, τερηδόνας, ερυθρότητας, κακοσμίας κ.ά.
Οι βλάβες που προκαλούνται από τους φρονιμίτες, όπως η τερηδόνα, μπορεί να επεκταθούν και στα διπλανά υγιή δόντια.

Η πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους μπορεί να μεταβάλει τη δομή της οδοντοστοιχίας σας και περαιτέρω να χρειαστεί ορθοδοντική παρέμβαση.
Δυσχεραίνουν ή οδηγούν σε αποτυχία την ορθοδοντική θεραπεία.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσουν κύστες ή ακόμα και όγκο.

Ιατρική Συμβουλή: Σκεφτείτε τη στοματική σας υγεία και μην αναβάλλετε τη διαδικασία της αφαίρεσης. Η επεμβατική μέθοδος και η αποθεραπεία δεν σας επιβαρύνει χρονικά και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας λειτουργίες.