Η φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής

Η φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε καθαρά τα δόντια μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι ευκαιρία κατά την περίοδο των γιορτών που θα έχουμε περισσότερο χρόνο να βουρτσίζουμε παραπάνω από 2 φορές τα δόντια μας την ημέρα. Καλό είναι να βουρτσίζουμε συχνότερα ενδιάμεσα από τα γεύματα. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να φροντίσουμε τα δόντια μας και τη στοματική μας κοιλότητα πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορούμε επίσης να αφιερώσουμε τουλάχιστον 2 λεπτά για το σωστό καθαρισμό των δοντιών μας και το βούρτσισμα της γλώσσα μας που συγκρατεί βακτήρια και αυτός είναι και ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει κακοσμία. Οδοντικό νήμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε πριν το βούρτσιμα και μεσοδόντιο μετά ,για την απομάκρυνση των τροφών ανάμεσα από τα δόντια μας. Το στοματικό διάλυμα είναι ένας τρόπος να ολοκληρώσετε τη διαδικασία της φροντίδας της στοματικής σας κοιλότητας, χαρίζοντας και καλύτερη υγιεινή και πιο δροσερή αναπνοή.

Οι διατροφικές μας συνήθειες επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο και για την στοματική μας υγεία. Κατά την περίοδο των γιορτών καταναλώνουμε αρκετή ζάχαρη όπως και τροφές αλλά και αλκοολούχα ποτά που περιέχουν εκτός από ζάχαρη και χρωστικές. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και οι χρωστικές αποχρωματισμό των δοντιών δημιουργώντας κηλίδες ή κιτρίνισμα.

Φροντίζουμε λοιπόν μετά από κάθε γεύμα να βουρτσίζουμε τα δόντια μας ώστε να έχουμε ένα αστραφτερό χαμόγελο και κατά την περίοδο των γιορτών.

Χρόνια Πολλά!