Η επανορθωτική οδοντιατρική είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των βλαβών της οδοντοστοιχίας και η αποκατάστασή της σε λειτουργικό αλλά και αισθητικό επίπεδο.

Οι ανάγκες για αποκατάσταση επέρχονται τόσο από την προσβολή με τερηδόνα όσο και από άλλα τραύματα των δοντιών όπως το σπάσιμο ή το ράγισμα.

Η τερηδόνα, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας των δοντιών σας και προκαλείται από την παραγωγή οξέων των μικροβίων του στόματος κατά τη διάρκεια της μάσησης. Έτσι, επέρχεται διάβρωση στους οδοντικούς ιστούς. Ωστόσο, με την επανορθωτική παρέμβαση, σταματάει η εξάπλωση της αποσύνθεσης του δοντιού. Στόχος μας είναι η έγκαιρη παρέμβαση προτού η διάβρωση εξαπλωθεί και καταστρέψει μεγάλο μέρος στο εξωτερικό και εσωτερικό του δοντιού.

Η επανόρθωση επιτυγχάνεται με λευκά σφραγίσματα τα οποία αφενός επανορθώνουν τη βλάβη του οδοντικού ιστού και αφετέρου σας διασφαλίζουν την υψηλή αισθητική των δοντιών και του χαμόγελού σας.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία του σφραγίσματος:

Στην Dental Clinic, πρωταρχικός μας στόχος είναι η διατήρηση τόσο της υγείας όσο και της αισθητικής της οδοντοστοιχίας σας. Προς αυτήν την κατεύθυνση μελετάμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους ώστε να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με κάθε ασφάλεια για την στοματική σας υγεία.

Στο υπερσύγχρονο τεχνολογικά ιατρείο μας ο κάθε ασθενής απολαμβάνει εξατομικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες του. Έτσι, ακόμα και στην συνήθη περίπτωση του σφραγίσματος πραγματοποιείται αρχικά μία ανάλυση της δομής της οδοντοστοιχίας σας. Αυτό βοηθάει κυρίως στη σωστή διαμόρφωση του σφραγίσματος τόσο σε σχήμα όσο και σε απόχρωση προκειμένου να διατηρηθεί μία άρτια αισθητικά εικόνα.

Ακολούθως, αφού σας χορηγηθεί μια μικρή δόση αναισθητικού απομακρύνεται ο χαλασμένος οδοντικός ιστός και αντικαθίσταται το τμήμα που λείπει με σύνθετη ρητίνη (σφράγισμα).

Ειδικά για τους φοβικούς ασθενής, η αναισθησία μπορεί να πραγματοποιηθεί με την καινοτόμο μέθοδο της ηλεκτρονικής αναισθησίας. Έτσι, δεν θα νιώσετε καμία ενόχληση και μπορείτε να απαλλαχθείτε από το άγχος του σφραγίσματος!