Όσο μένουμε σπίτι είναι πιο σημαντικό να μην ξεχνάμε τη φροντίδα των δοντιών μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μας αποδεικνύουν ότι είναι απαραίτητη η φροντίδα τους και κάποιοι από τους πιο σημαντικούς είναι οι παρακάτω:

1. Όταν είχαμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να βουρτσίζουμε παραπάνω από 2 φορές τα δόντια μας. Τώρα που μένουμε σπίτι, μπορούμε να βουρτσίζουμε συχνότερα ενδιάμεσα από τα γεύματα. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να φροντίσουμε τα δόντια μας και τη στοματική μας κοιλότητα πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτή η επιπλέον φροντίδα είναι που θα κάνει τη διαφορά.

2. Καθημερινά προκειμένου να μην αργήσουμε για τη δουλειά ή να ετοιμάσουμε τα παιδιά για να μην αργήσουν για το σχολείο, ο χρόνος που μας απομένει για το βούρτσισμα των δοντιών μας είναι 10 δευτερόλεπτα .Ευκαιρία λοιπόν είναι τώρα που ο χρόνος είναι με το μέρος μας, να αφιερώσουμε τουλάχιστον 2 λεπτά για το σωστό καθαρισμό των δοντιών μας. Σημαντικό επίσης είναι να βουρτσίζουμε τη γλώσσα μας που συγκρατεί βακτήρια και αυτός είναι και ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει κακοσμία .Επίσης καλό είναι τώρα που έχουμε χρόνο να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι πριν το βούρτσισμα για την απομάκρυνση των τροφών ανάμεσα από τα δόντια και τέλος να ξεπλένουμε με στοματικό διάλυμα. Ένας ακόμη τρόπος φροντίδας είναι και το waterpik.

• Το Waterpik Ultra Water Flosser έχει εξαιρετικές επιδόσεις.
Με έναν κλινικά αποδεδειγμένο συνδυασμό πίεσης νερού και παλμών, το Υπεροδοντικό Ουλομασάζ Waterpik αφαιρεί βλαβερά βακτήρια απορροφημένα ανάμεσα στα δόντια και κάτω από τη γραμμή των ούλων – όπου το βούρτσισμα μόνον δεν θα τα φθάσει. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι πιο αποτελεσματικό από ό, τι τα παραδοσιακά οδοντικά νήματα.
Το ειδικό Ακροφύσιο Ορθοδοντικής είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να βουρτσίζει και ταυτόχρονα να ξεπλένει φτάνοντας με ένταση τις περιοχές γύρω από τα υποστη- ρίγματα και τις άλλες οδοντικές εργασίες. Επίσης αφαιρεί αποτελεσματικά την πλάκα, είναι ιδανικό για εμφυτεύματα και αφήνει στο στόμα αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας

3. Την περίοδο αυτή προσπαθούμε να προσέχουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να αποφεύγουμε τροφές που περιέχουν ζάχαρη και χρωστικές τόσο για την υγεία μας, όσο και για τα δόντια μας. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και οι χρωστικές αποχρωματισμό των δοντιών δημιουργώντας κηλίδες ή κιτρίνισμα. Καθαρίζουμε λοιπόν τα δόντια μας μετά από την κατανάλωση αναψυκτικών, τροφών με χρώμα, ζαχαρούχων σνακ και οποιουδήποτε άλλου “τσιμπολογήματος”.

Φροντίζοντας την εμφάνιση μας, νιώθουμε καλύτερα, η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει όπως και η ψυχολογία μας!