ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι περισσότεροι ασθενείς ύστερα από έρευνα που έχουν κάνει προσέρχονται στο ιατρείο μας αναρωτώμενοι αν η διαδικασία της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων είναι χρονοβόρα ή επίπονη .
Η τοποθέτηση ενός οδοντικού εμφυτεύματος φυσικά δεν είναι μια απλή διαδικασία καθώς απαιτεί οργάνωση και σωστό προγραμματισμό. Ωστόσο εάν ο ασθενής είναι σωστά ενημερωμένος από τον οδοντίατρο του τα βήματα της διαδικασίας που ακολουθούμε είναι απλά.

Τα βασικά βήματα της τοποθέτησης εμφυτευμάτων.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξουμε πριν την τοποθέτηση είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος μας καθώς είναι βασικό τα υλικά να είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα.

Δεύτερο βήμα είναι η πραγματοποίηση ενός πλήρους διαγνωστικού ελέγχου. Αρχικά με απλές ακτινογραφίες και φωτογραφίες της στοματικής κοιλότητας για να μπορέσει να γίνει μελέτη και σχεδιασμός της διαδικασίας και στην συνέχεια πραγματοποιούνται εξιδεικευμένες εξετάσεις ελέγχου οστικής επάρκειας, καθώς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τυχόν δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν κατά την διαδικασία της τοποθέτησης.

Καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων παίζει η εξαγωγή των δοντιών. Αν δεν έχει ήδη προηγηθεί η εξαγωγή των δοντιών στην περιοχή που θέλουμε να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα ,η εξαγωγή θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή καθώς θέλουμε να διατηρήσουμε την περιοχή της τοποθέτησης ακέραια.

Εφόσον η περιοχή που θα γίνει η τοποθέτηση έχει επουλωθεί είμαστε έτοιμοι για την επέμβαση .Ο οδοντίατρος σας αφού προσθέσει τοπική αναισθησία ξεκινά την διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων η οποία θυμίζει μια κοινή συνεδρία , όπως μια κοινή συνεδρία έμφραξης ίσως να υπάρχει μια αίσθηση πιο έντονης πίεσης. Σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει οστική έλλειψη τοποθετείτε τεχνητό οστό. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ραφή της περιοχής, Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου μετά από μια εβδομάδα ενώ ο γιατρός παρακολουθεί την επούλωση της περιοχής.

Τέλος ακολουθεί η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στην γνάθο που διαρκεί τουλάχιστον 2 μήνες ,αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται από τον ανθρώπινο οργανισμό .
Η τελική τοποθέτηση της στεφάνης είναι η απλή διαδικασία που ακολουθούμε και σε ένα απλό δόντι.