7 tips για όμορφο και λευκό χαμόγελο

Υγιές και αστραφτερό χαμόγελο. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και να ποζάρουμε με αυτοπεποίθηση σε κάθε selfie. Και τίποτα δεν ορίζει ένα χαμόγελο όπως τα λευκά δόντια.
Αν αναζητάτε τρόπους για πιο λευκό χαμόγελο, τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα δόντια σας να δείχνουν πιο λευκά σε δευτερόλεπτα, χωρίς να υποβληθείτε σε επιθετικές και κοστοβόρες μεθόδους λεύκανσης.

1. “Έξυπνη” κατανάλωση υγρών

Γνωρίζατε ότι ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά και τα κοκτέιλ, καθώς και ο χυμός από ρόδι, μούρα και μύρτιλο μπορούν να αφήσουν αντιαισθητικούς λεκέδες στα δόντια μας;

Αποφύγετε τον αποχρωματισμό και τη φθορά των δοντιών από χυμούς και αναψυκτικά πίνοντας τους με καλαμάκι. Για να αποφύγετε τις κηλίδες από τον καφέ, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό μετά από κάθε γουλιά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λευκαντική οδοντόκρεμα για σταδιακή λεύκανση και απομάκρυνση των λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών σας. Τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το φυσικό χρώμα των δοντιών σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Επιλέξτε τη σωστή οδοντόκρεμα για λεύκανση και προστασία

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος λεύκανσης των δοντιών σας στο σπίτι από το βούρτσισμα με την κατάλληλη οδοντόκρεμα. Το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα, βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας και την προστασία του σμάλτου από τα οξέα που το διαβρώνουν.

Επίσης, το βούρτσισμα των δοντιών μετά το γεύμα συμβάλλει στην αφαίρεση των κηλίδων, αλλά μην βουρτσίζετε τα δόντια σας κατευθείαν μετά το φαγητό καθώς τα οξέα των τροφών και των ποτών αποδυναμώνουν το σμάλτο, γεγονός που Η σύνθεση της, με τεχνολογία Blue light και τρεις φορές περισσότερα ενεργά συστατικά άμεσης λεύκανσης*, λευκαίνει τα δόντια σταδιακά, απομακρύνοντας τους χρωματικούς λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών σας.

3. Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα και οδοντικό νήμα

Τα στοματικά διαλύματα δεν προσφέρουν μόνο δροσερή αναπνοή αλλά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη λεύκανση των δοντιών.

Η χρήση στοματικού διαλύματος μετά το βούρτσισμα σας παρέχει επιπλέον προστασία ενάντια σε βακτήρια και οξέα που μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και κιτρίνισμα των δοντιών.
Η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στη βελτίωση του χρώματος των δοντιών, καθώς και στη διατήρηση των ούλων σας σε υγιή κατάσταση. Η τακτική χρήση οδοντικού νήματος συμβάλλει στην καταπολέμηση της πλάκας που συσσωρεύεται ανάμεσα στα δόντια κάνοντας το χαμόγελο σας μουντό και άτονο.

4. Μην καπνίζετε, χαμογελάστε!

Προκειμένου να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά, είναι σημαντικό να εγκαταλείψετε – ή τουλάχιστον να περιορίσετε – τυχόν “κακές” συνήθειες που ενδέχεται να αφήσουν λεκέδες στα δόντια σας. Ναι, το κάπνισμα είναι μια από αυτές!

Ο καπνός, όχι μόνο λεκιάζει τα δόντια σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην στοματική σας υγεία και την υγεία σας γενικότερα.

Σε αντίθεση με το τσιγάρο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βάφει τα δόντια καθώς δεν περιέχει πίσσα ή καπνό. Η νικοτίνη, ωστόσο, μειώνει την παραγωγή σάλιου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλάκας και κακοσμία.

5. Προσέξτε τη διατροφή σας

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των δοντιών σας. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα έτοιμα γεύματα και υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε λαχανικά. Έτσι, θα προστατεύσετε τα δόντια και την υγεία σας γενικότερα.

Προσοχή στη ζάχαρη που περιέχεται σε ορισμένα φρούτα και χυμούς φρούτων καθώς αυτά μπορεί να δημιουργήσουν κοιλότητες, εάν δεν τηρείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα καλής στοματικής υγιεινής.

tip για όμορφο χαμόγελο:

Όπως δεν θα χρησιμοποιούσατε ένα βρώμικο πινέλο μακιγιάζ, η καθαρή οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη για τη λεύκανση των δοντιών. Ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσα σας με νερό βρύσης μετά από κάθε χρήση και αποθηκεύστε την σε όρθια θέση ώστε να αερίζεται σωστά. Οι οδοντίατροι συνιστούν αλλαγή της οδοντόβουρτσας σας κάθε τρεις μήνες.

7. Προστατέψτε το σμάλτο

Αν και οι τροφές και τα ποτά μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να δημιουργήσουν κηλίδες στα δόντια σας, η κυριότερη αιτία κιτρινίσματος των δοντιών είναι η αποδυνάμωση του σμάλτου.
Το σμάλτο είναι το σκληρό, λευκό εξωτρικό στρώμα των δοντιών. Η σταδιακή φθορά του σμάλτου αφήνει εκτεθειμένη την οδοντίνη, το σκουρόχρωμο εσωτερικό στρώμα του πολφού του δοντιού, κάνοντας τα δόντια σας να φαίνονται πιο σκούρα.