Ποια μέθοδος είναι ιδανική για το χαμόγελό σας;

Ιδανική επιλογή για έναν επιτυχή σχεδιασμό θεραπείας, είναι η ανάλυση χαμόγελου. Πραγματοποιείται με το dental imaging με το οποίο μπορούμε να έχουμε ακριβής εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Ανάλογα με το πρόβλημα που απασχολεί τον κάθε ασθενή, υπάρχει και η κατάλληλη λύση:

1. Αν εκείνο που σε απασχολεί είναι η λάμψη, δηλαδή το χρώμα των δοντιών.

Η πιο διαδεδομένη αισθητική θεραπεία, είναι η οδοντική λεύκανση (bleaching). Πριν βέβαια από αυτή πρέπει απαραιτήτως να προηγηθεί ένας καλός οδοντικός καθαρισμός (συνιστάται η χρήση υπερήχων) και αεραπόξυση (airflow) για την αφαίρεση των χρωστικών ουσιών σε περίπτωση που ο ασθενής είναι καπνιστής.

2. Όταν το πρόβλημα είναι τα στραβά δόντια Ακόμη όμως και αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, όπως στραβά δόντια, δύσμορφα σφραγίσματα, αποχρωματισμένα απονευρωμένα δόντια ή ακόμα  και αν το χρώμα της λεύκανσης δεν είναι το επιθυμητό, ο ασθενής μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη αισθητική παρέμβαση. Το bonding, το teeth recountouring, οι όψεις πορσελάνης ή ακόμα και οι προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης (direct venners) είναι κάποιες από τις θεραπείες που θα σε βοηθήσουν.

– Το bonding είναι μια σύγχρονη μέθοδος με την οποία σε μία και μόνο συνεδρία, χωρίς τρόχισμα και εντελώς ανώδυνα με τη μορφή γλυπτικής και με πολύ εξελιγμένα υλικά, επεμβαίνουμε στο χαμόγελο, διορθώνοντας ταυτόχρονα κάποιες ατέλειες του προσώπου, όπως τόνωση των ζυγωματικών, πιο σαρκώδη χείλια καθώς και μείωση ρυτίδων του άνω χείλους.

– Οι όψεις πορσελάνης είναι μια σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης των προσθίων δοντιών που είτε είναι στραβά, σπασμένα, αποχρωματισμένα. Πρόκειται για πολύ λεπτές φλοίδες από πορσελάνη που σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες του γιατρού κατασκευάζονται από εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια και συγκολλούνται με ειδικές κονίες.
Είναι απαραίτητος ελάχιστος τροχισμός της προστομιακής επιφάνειας της αδαμαντίνης και παραπάνω από μία επισκέψεις. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκθαμβωτικό και ο χρόνος ζωής τους είναι 15-20 χρόνια τηρουμένων πάντα των οδηγιών υγιεινής.

– Τα direct veneers είναι προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης από υαλονομερή νανουβριδική ρητίνη, οι οποίες προσαρμόζονται στα φυσικά δόντια μετά από ακριβείς μετρήσεις και αναλογικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα direct veneers αποτελούν την ενδιάμεση λύση μεταξύ bonding και όψεων πορσελάνης έχοντας βέβαια εξίσου εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.