Ζεστό νερό στην οδοντόβουρτσα για να μην αποτελέσει μέσο μετάδοσης του Κορωνοϊού!

Μπορεί να αποτελέσει μέσο μετάδοσης του κορωνοϊού η οδοντόβουρτσά μας;

Κι όμως, ναι.

Σύμφωνα με τον Ο Δρ. Γκάμερ Βέρντιαν, από το Σίδνεϊ, η απλή οδοντική υγιεινή στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική με το τακτικό πλύσιμο των χεριών και την υιοθέτηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ οι οδοντόβουρτσες μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηριδίων, γι’ αυτό και είναι ένα «πιθανό σημείο επαφής με τον κορωνοϊό».

Πλύσιμο της οδοντόβουρτσας, πριν από την χρήση, για 30 δευτερόλεπτα με ζεστό νερό

Για την καλή οδοντική υγιεινή κάθε μέρα και νύχτα, συνιστάται το πλύσιμο της οδοντόβουρτσας με ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα πριν την χρήση και ξέπλυμα του στόματος με στοματικό διάλυμα.

Βάζοντας την οδοντόβουρτσα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για 30 δευτερόλεπτα, προτού προσθέσετε την οδοντόκρεμα, είναι ένας εύκολος τρόπος να μειώσετε την πιθανότητα η οδοντόβουρτσά σας να γίνει σημείο επαφής για έναν ιό.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του σάλιου, οπότε όσο πιο γρήγορα καταστραφούν τα βακτηρίδια που φτάνουν στο στόμα σας, τόσο το καλύτερο. «Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, είναι το καλύτερο στοματικό διάλυμα για να μειώσετε το ιικό περιεχόμενο του σάλιου, γι’ αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά».

Ένα υγιές στόμα μειώνει επίσης το γενικό φορτίο βακτηρίων στο σώμα σας, το οποίο επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει μια λοίμωξη ή έναν ιό από την είσοδό του στην κυκλοφορία του αίματος. «Τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων που προέρχονται από το στόμα έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών νοσημάτων και πνευμονικής νόσου, και τα δύο αυτά, σας κάνουν πιο ευάλωτους στην σοβαρή προσβολή από έναν μολυσματικό ιό, όπως ο κορωνοϊός».