ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΕΣ

Όταν μεγάλο μέρος του δοντιού έχει καταστραφεί από τερηδόνα ή έχει σπάσει και δεν υπάρχει αρκετή οδοντική ουσία, πρέπει εφόσον χρήζει ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης), να απονευρωθεί και μετέπειτα να αποκατασταθεί με θήκη ή αλλιώς στεφάνη.

Η θήκη θα προστατεύσει το κατεστραμμένο ή σπασμένο δόντι και θα το ενδυναμώσει προκειμένου αυτό να διατηρηθεί στο φραγμό και να επιτελέσει τη μασητική λειτουργία του.

Επίσης θα διατηρηθεί ακέραια η αισθητική και η ομιλία.

Ο οδοντίατρος τροχίζει μασητικά και περιφερικά όλο το τμήμα του δοντιού που βρίσκεται πάνω από τα ούλα, και στη συνέχεια με τη βοήθεια του ενδοστοματικού σκαναρίσματος, λαμβάνει ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο χρησιμοποιείται για τη κατασκευή της στεφάνης.

Η στεφάνη είναι εξατομικευμένη στο σχήμα και στο χρώμα των φυσικών δοντιών του ασθενούς. Στη Dental Clinic, η κατασκευή της στεφάνης γίνεται εντός του οδοντιατρείου την ίδια κιόλας ημέρα με το ρομποτικό μας μηχάνημα.

Μετά την τοποθέτησή της, θα πρέπει να αποφευχθεί η μάσηση τροφών τις πρώτες 2 ώρες έτσι ώστε να προσκολληθεί σωστά. Το συχνό βούρτσισμα τουλάχιστον 2 φορές ημερησίως αλλά και η χρήση οδοντικού νήματος κρίνονται απαραίτητα για τη σωστή υγιεινή του καλυμμένου δοντιού.

Τέλος συνίσταται η αποφυγή δαγκώματος των νυχιών ή άλλων σκληρών αντικειμένων.