ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πολλές φορές, ασθενείς που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα των δοντιών τους, προσέρχονται στο ιατρείο μας με την απορία αν ενδείκνυται στους ίδιους να κάνουν όψεις πορσελάνης και αν υπάρχουν αντενδείξεις. Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του στόματος του.

Για έναν ασθενή με αραιοδοντία που επιθυμεί να ‘’κλείσει’’ τα κενά, η λύση των όψεων πορσελάνης είναι η ιδανική. Επίσης σε ανθρώπους με εμφράξεις στα πρόσθια δόντια, οι οποίες έχουν αποχρωματιστεί και χρειάζονται αντικατάσταση, οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

Ωστόσο εξαιρετική επιλογή αποτελούν οι όψεις πορσελάνης και σε φυσικά δόντια που έχουν αποχρωματιστεί ή επιθυμούμε αλλαγή του σχήματος τους. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να έχουν το απόλυτο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να πετύχουμε ένα πολύ λευκό και λαμπερό χαμόγελο η πιο σταθερή λύση με αντοχή στον χρόνο είναι η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης.
Υπάρχουν όμως και ασθενείς που η τοποθέτηση των όψεων δεν αποτελεί ιδανική επιλογή. Για παράδειγμα ασθενείς με περιοδοντίτιδα ,χρόνιοι βρουξιστές και ασθενείς με οδοντοστοιχία που έχουν υποστεί μεγάλη φθορά.