Οι όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές φλούδες πορσελάνης που τοποθετούνται προστομιακά στα δόντια, κατόπιν ελάχιστου εκτροχισμού, που σημαίνει ότι υπάρχει ελάχιστη φθορά οδοντικής ουσίας.

Δίνουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα των δοντιών με βάση τις επιθυμίες του ασθενούς.

Στις μέρες μας κατασκευάζονται με τη βοήθεια της Ρομποτικής Οδοντιατρικής, χωρίς τη μεσολάβηση οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, σε μία μόνο συνεδρία.

Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα, που διαθέτει κάμερα σάρωσης CAD, με την οποία σκανάρουμε τα δόντια που θα δεχτούν τις όψεις , τους ανταγωνιστές τους και τη σύγκλιση των δοντιών. Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με κοπτικό μηχάμηνα (CAM), στο οποίο προσαρμόζεται ένας κύβος πορσελάνης που θα κόψουμε.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η απουσία των συμβατικών μέτρων, τα οποία προκαλούν συχνά δυσφορία στον ασθενή, η απόλυτη ακρίβεια, η δυνατότητα να δούμε το τελικό αποτέλεσμα πριν κατασκευασθεί.

Προσομοιάζουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να γίνουν αλλαγές που θα μεταφερθούν με πιστότητα στο στόμα. Ο ασθενής φεύγει με τα τελικά του δόντια σε μία μόνο συνεδρία. Το κοπτικό μηχάνημα κατασκευάζει τα δόντια σε μόλις 20 λεπτά. Μπορεί να γίνει άμεσα εξατομίκευση του χρώματος της αποκατάστασης (οδοντικό μακιγιάζ), δημιουργώντας το επιθυμητό αισθητικό και λειτουργικό χαμόγελο.