Οι όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι προσθετικές αποκαταστάσεις που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των άνω και κάτω πρόσθιων δοντιών, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό το σχήμα και το χρώμα τους.

Πριν ο ασθενής αποφασίσει να μπει στη διαδικασία των όψεων, καλό θα είναι να πάρει όλες τις απαντήσεις από τον οδοντίατρο του για να νιώσει ασφαλής για την επιλογή του.
Η πρώτη και βασική ερώτηση που γίνεται πάντα είναι, αν κατασκευάζει όψεις ο οδοντίατρος μας.

Πολλοί οδοντίατροι δεν ασχολούνται με υπηρεσίες αισθητικής, γιατί δεν εκπαιδεύτηκαν σε αυτές τις τεχνικές και γι αυτό μπορεί να ακούσετε και αρνητική κριτική σε ό,τι αφορά τις όψεις.

Μπαίνοντας στη διαδικασία των όψεων, αναζητούμε γιατρούς που γνωρίζουν τις τεχνικές και την εφαρμογή τους.

Μια άλλη συχνή ερώτηση είναι, γιατί να επιλέξω όψεις πορσελάνης και όχι ρητίνης .

Με τις όψεις πορσελάνης μπορούμε να πετύχουμε ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο μάλιστα μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο στο χρόνο καθώς δεν απορροφούν χρωστικές απ’ το στοματικό περιβάλλον όπως οι όψεις ρητίνης. Επιπλέον οι όψεις πορσελάνης πλεονεκτούν έναντι άλλων τύπων προσθετικών αποκαταστάσεων αφού απαιτείται ελάχιστος εκτροχισμός μόνο της πρόσθιας (προστομιακής-χειλικής)επιφάνειας του δοντιού στο οποίο τοποθετείται.

Επιπλέον οι ασθενείς ρωτάνε,ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε για τις όψεις.

Η διαδικασία κατασκευής τους είναι πολύ απλή. Στην πρώτη συνεδρία γίνεται ο εκτροχισμός και η αποτύπωση των δοντιών. Τα αποτυπώματα αποστέλλονται στο εργαστήριο και στην επόμενη συνεδρία οι όψεις συγκολλούνται και ο ασθενής φεύγει από το ιατρείο με καινούριο χαμόγελο, απόλυτα ικανοποιημένος!

Ποιος είναι χρόνος ζωής των όψεων;

Εφόσον χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας όψεις πορσελάνης, με τη σωστή συντήρηση που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας, έχουν διάρκεια ζωής περίπου 15 χρόνια.

Τελευταία αλλά από τις πιο βασικές ερωτήσεις είναι, αν μπορώ να ξέρω από πριν πώς θα γίνουν τα δόντια μου.

Ο γιατρός που ασχολείται με την αισθητική οδοντιατρική, οφείλει να δείχνει στον ασθενή το αποτέλεσμα πριν προχωρήσει στην εργασία. Γι αυτό το λόγο παίρνουμε φωτογραφίες του ασθενή και με τα κατάλληλα οδοντιατρικά προγράμματα του δείχνουμε ακριβώς το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος που του ταιριάζουν με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Με τη σωστή καθοδήγηση του γιατρού, καταλήγουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.