Happy smile!

Το χαμόγελο μας είναι το πιο δυνατό μας όπλο! H ψηφιακή τεχνολογία μας βοηθάει να το σχεδιάσουμε , συμμετέχοντας στο τελικό σχήμα και χρώμα των δοντιών μας !

Τα σύγχρονα οδοντιατρεία είναι εφοδιασμένα με smile design software, τα οποία επεξεργάζονται την αρχική φωτογραφία του ασθενούς και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου οδοντιάτρου ,που χειρίζεται το πρόγραμμα ,σχεδιάζουν το τελικό αποτέλεσμα της αισθητικής παρέμβασης που απαιτείται , επιτρέποντας στον ασθενή να δει πως θα φαίνεται το χαμόγελο του και να κάνει τις παρεμβάσεις που επιθυμεί .Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για αισθητικές τεχνικές ,όπως αυτή για όψεις πορσελάνης ,που συχνά συνοδεύεται με σχηματισμό γραμμής ούλων (gum line).

Αν έχετε πρόβλημα με το σχήμα των δοντιών σας ή έχετε κενά , οδοντικά κατάγματα, στρεβλοδοντία ή ακόμη και πρόβλημα στο χρώμα τους, μπορείτε σένα μόνο ραντεβού ν’ αλλάξετε την εικόνα σας, εφαρμόζοντας πάνω στα δόντια σας ότι σχεδιάστηκε για εσάς .
Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε :

BONDING:

Είναι μια συντηρητική μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής που μέσα σε μια ώρα και χωρίς να τροχίσουμε καθόλου τα φυσικά δόντια,τα καλύπτουμε με μια ειδικού τύπου πορσελάνη, δημιουργώντας με μια μορφή γλυπτικής ένα καινούργιο σχήμα και χρόνο, που αν συνδυαστεί και με μια ουλοπλαστική , εφόσον οι ανάγκες το απαιτούν , θα έχουμε ένα μεταμορφωμένο χαμόγελο.
Αν υπάρχουν κενά από εξαγωγές ή πρέπει να γίνουν όψεις πορσελάνης, τότε εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. Σε μια μόλις ώρα δημιουργούμε ψηφιακά στο ιατρείο την αποκατάσταση που απαιτείται. Το σύστημα αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι μηχάνημα ψηφιακής σάρωσης (Software-cad).Αφού τροχίσουμε τα δόντια ,παίρνουμε με τον σαρωτή με την φωτογραφία τους και μέσω του εξελιγμένου λογισμικού Cerec σχεδιάζουμε ψηφιακά μέσα σε 10 λεπτά την τελική μας αποκατάσταση , σύμφωνα με τις ανάγκες της στοματικής κοιλότητας του κάθε ασθενούς .

Το σύστημα έχει «προσομοιωτή» που καθορίζει τη σχέση μου με τα άλλα δόντια του φραγμού , τη σύγκλιση του και την αισθητική που θα του αποδώσουμε . Παρουσιάζουμε με την τελική αισθητική αποκατάσταση στον ασθενή για να διορθώσουμε οποιαδήποτε ατέλεια . Το μηχάνημα μας δίνει δυνατότητες αισθητικής τελειότητας , αφού είναι δυνατή ακόμη και η τροποποίηση του χρώματος. Το δεύτερο μέρος του συστήματος είναι το κοπτικό , ένας «τόρνος» υψηλής ακρίβειας , που κόβει κι επεξεργάζεται τα ολοκεραμικά blocks ,προσδίδοντας τελικό σχήμα και μορφή με βάση τις εντολές που του δώσαμε.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η παντελής απουσία μέτρων ,που προκαλούν δυσφορία στον ασθενή ,η απόλυτη ακρίβεια ,η συμμετοχή του ασθενούς στη δημιουργία του χαμόγελου του , αφού πριν κατασκευαστεί έχει τη δυνατότητα να το δει και να προσομοιωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στην οθόνη CAD-CAM, να συζητηθεί , να γίνουν αλλαγές και το αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε πιστότητα στο στόμα .

Επίσης , ο ασθενής φεύγει με τελικά του δόντια σε μια μόνο επίσκεψη , αφού το κοπτικό μηχάνημα τα κατασκευάζει σε 20 λεπτά . Επιπρόσθετα μπορεί να γίνει άμεσα «μακιγιάζ», δηλαδή απόλυτη εξατομίκευση του χρώματος της αποκατάστασης , δημιουργώντας το τέλειο -αισθητικά και λειτουργικά – χαμόγελο.

Σε περίπτωση που χρειάζεται οδοντική αναισθησία για κάποια από τις παραπάνω μεθόδους θα εφαρμοσθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, δηλαδή, ένα μηχάνημα κατευθυνόμενης ηλεκτρονικά παρεχόμενης αναισθησίας ,χωρίς βελόνα, που «μουδιάζει» τοπικά τα δόντια ,χωρίς την ενοχλητική αίσθηση μουδιάσματος ,όπως συμβαίνει στην κλασική αναισθητική μέθοδο με το γνωστά στράβωμα του χείλους και τη δυσφορία στη μάσηση για αρκετή ώρα.

Μετά την εφαρμογή των θεραπειών που προαναφέραμε ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του χωρίς πόνο ή ενόχληση , μ’ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο !