ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Γράφει η Μαρία ΧατζάκηΑισθητικός Οδοντίατρος

Διάφοροι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η ηλικία, η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, η χρήση διάφορων ιατρικών σκευασμάτων κ.ά. μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση δυσχρωμιών ή στον αποχρωματισμό του φυσικού χρώματος και λάμψης των δοντιών.

Μέσω της διαδικασίας της λεύκανσης επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των λεκέδων και η αποκατάσταση της λευκής απόχρωσης της οδοντοστοιχίας. Τα πλεονεκτήματα της λεύκανσης είναι κυρίως η βελτίωση της αισθητικής του στόματός σας. Μέσω της λεύκανσης αποκτάτε ένα νεανικό κατάλευκο χαμόγελο και επανακτάτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Η διαδικασία της λεύκανσης είναι απλή και ανώδυνη. Αφού εφαρμοσθεί ένα προστατευτικό gel στην περιοχή των ούλων, τοποθετείται ο εξειδικευμένος λευκαντικός παράγοντας και η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσω της ειδικής λάμπας laser και με τη χρήση κόκκινου και μπλε φωτός.

Η δραστική ουσία που χρησιμοποιείται είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο δεν περιέχει οξύ, και διεισδύει στο εξωτερικό στρώμα του δοντιού, δηλαδή στο σμάλτο, αφαιρώντας τους λεκέδες και βελτιώνοντας τις σκούρες σκιάσεις των δοντιών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκτάτε όλα τα θετικά πλεονεκτήματα ενός κατάλευκου υγιούς και νεανικού χαμόγελου!

Όσον αφορά την ηλικία, από τα δέκα οκτώ έτη και μετά, μπορεί κάποιος να μπει στη διαδικασία της λεύκανσης. Όσο πιο νεαρό είναι το άτομο ,τόσο πιο ήπια μορφή λεύκανσης θα πρέπει να προτιμάται, για να αποφύγουμε τυχόν ευαισθησία στα δόντια λόγω σχήματος του πολφού.

www.mariahatzaki.gr