Μύθοι και αλήθειες

Μύθος #1
Η λεύκανση προκαλεί πόνο.

Η αλήθεια:

Όχι η λεύκανση δεν μπορεί να προκαλέσει πόνο. Είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία, που μπορεί να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να έχει λευκό και αστραφτερό χαμόγελο.

Μύθος #2
Η λεύκανση διαρκεί για πάντα.

Η αλήθεια:

Όχι, δεν διαρκεί για πάντα. Όλα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσει το άτομο στις συστάσεις του ιατρού. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνήθειές του. Αν καπνίζει πολύ και καταναλώνει τροφές με χρωστικές ουσίες το αποτέλεσμα δεν θα διαρκέσει πολύ. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγει τη συχνή κατανάλωση καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού που αποδεδειγμένα έχουν χρωστικές ουσίες αν θέλει να διατηρήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα. Επίσης, εξίσου απαραίτητη είναι και η τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής.

Μύθος #3
Μπορεί να γίνει λεύκανση χωρίς καθαρισμό δοντιών πριν.

Η αλήθεια:

Βασική προϋπόθεση για να γίνει μία σωστή λεύκανση είναι να έχει γίνει πριν ένας βαθύς καθαρισμός των δοντιών, ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και τυχόν επιφανειακοί λεκέδες από τα δόντια.

Ερωτήσεις – Συχνές απορίες:

Οι διαβητικοί πρέπει να προσέχουν κάτι επιπλέον πριν και μετά τη λεύκανση;

Όχι, δεν χρειάζεται να προσέχουν κάτι επιπλέον. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Το χρώμα των δοντιών επηρεάζεται από την κατανάλωση γλυκών;

Όχι. Μόνο οι τροφές που έχουν χρωστικές ουσίες επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών όπως το τσάι, ο καφές και το κρασί. Η ζάχαρη επηρεάζει την υγεία των δοντιών γενικότερα.

Με ποιους τρόπους μπορώ να αποκτήσω λευκά δόντια με φυσικό τρόπο;

Η διαδικασία της λεύκανσης είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να χαρίσει πραγματικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Καμία άλλη οικιακή πρακτική δεν έχει αποτέλεσμα ή διάρκεια. Ο οδοντιατρικός καθαρισμός, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μια σωστή λεύκανση δοντιών.

Υπάρχει περίπτωση να μην ασπρίσουν ομοιόμορφα τα δόντια μας κατά τη λεύκανση;

Όχι. Γίνεται ταυτόχρονα σε όλα τα δόντια και για το ίδιο χρονικό διάστημα, οπότε το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο.

Εάν έχω σφραγίσματα, γίνεται να κάνω λεύκανση δοντιών;

Ναι, είναι εφικτό. Ωστόσο, ο γιατρός, ειδικά αν το σφράγισμα είναι στα πρόσθια δόντια, θα σου ζητήσει 2 βδομάδες μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης να το αλλάξεις, ώστε να μην επηρεαστεί η ομοιομορφία του αποτελέσματος.