Κάθε αλλαγή στην εμφάνισή μας και οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια για το τελικό αποτέλεσμα.
Κάποιος άλλος χειρίζεται την εικόνα μας χωρίς εμείς να μπορούμε να παρέμβουμε δυναμικά στο τελικό αποτέλεσμα.
-Την απάντηση στο ερώτημα “πώς θα είναι τα δόντια μου ΤΕΛΙΚΑ”, έρχεται να δώσει ο ‘’ψηφιακός σχεδιασμός του χαμόγελου’’.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάλυση του χαμόγελου, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας και το αποτέλεσμα αυτού, είναι ο σχεδιασμός του χαμόγελου.
Ψηφιακές φωτογραφίες, ψηφιακές ακτινογραφίες και τομογραφίες, ενδοστοματικοί σαρωτές, 3D εκτυπωτές, δίνουν τη δυνατότητα στην οδοντιατρική ομάδα να αναλύσει και να σχεδιάσει στον υπολογιστή με ειδικό λογισμικό (smile design) το νέο χαμόγελο. Το αποτέλεσμα είναι εξατομικευμένο (εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας μας, την ηλικία μας, τις συμμετρίες του προσώπου, τις κινήσεις των μυών, την προσωπικότητα μας) και ο στόχος είναι το τελικό αποτέλεσμα να ελέγχεται πλήρως από τον ασθενή μας.
Μετά τη λήψη των δεδομένων και πριν τροχισθούν τα δόντια, βλέπει ο ενδιαφερόμενος στον υπολογιστή το “ΜΕΤΑ” σε ένα μοντελισμό, όπως τα καινούργια δόντια “τοποθετούνται” στο πρόσωπο του, ώστε να δει τη συνολική του εμφάνιση. Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του 3D μοντέλου και ακολουθεί η ψηφιακή σχεδίαση και η τοποθέτηση τους στο στόμα, (μετά τον τροχισμό), ώστε να γίνουν τελικές διορθώσεις στο “προσωπικό” του χαμόγελο (τεχνική mock up).
Στην ίδια συνεδρία, το τροχισμένο στόμα σαρώνεται από ένα έγχρωμο ψηφιακό ενδοστοματικό scanner, ώστε να μεταφερθεί η πληροφορία στο 3D εκτυπωτή και να κατασκευασθεί η τελική αποκατάσταση (γέφυρες, στεφάνες, όψεις πορσελάνης, επιεμφυτευματικές εργασίες).
-Η ψηφιακή κατασκευή των δοντιών απομακρύνει κάθε είδους άγχος από τον ασθενή, αφού είναι ενήμερος για την εικόνα του, αλλά και για το “πόσο” θα τροχιστούν τα δόντια του.
-Στις ενδοδοντικές θεραπείες , ο ψηφιακός εντοπιστής ακρορριζίου μας δείχνει απόλυτα το μήκος του ριζοσωλήνα και κάνει την αποτυχία μίας ενδοδοντικής θεραπείας πολύ μικρότερη.
-Η ψηφιακή ηλεκτρονική αναισθησία κάνει την διαδικασία του οδοντιάτρου μια ευχάριστη εμπειρία.
Το μούδιασμα και η θέα της βελόνας (ειδικά για τους φοβικούς ασθενείς) είναι παρελθόν.
-Οι ψηφιακοί αναλυτές σάλιου, επεξεργάζονται εξατομικευμένα τις ανάγκες μας και σε ειδικά εργαστήρια κατασκευάζονται οδοντόκρεμες, διαλύματα και στοματικά ζελέ, ειδικά για το κάθε στόμα, αφού δεχόμαστε ότι τα παραπάνω προϊόντα έχουν ξεφύγει από απλά καλλυντικά και έχουν γίνει ‘’σύμμαχοι προσωπικοί’’ στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων μας.
-Οι ψηφιακές οδοντόβουρτσες μεταφέρουν τα δεδομένα ηλεκτρονικά στον υπολογιστή του γιατρού, ο οποίος ελέγχει με αυτό τον τρόπο το σωστό βούρτσισμα των ασθενών του.
Στην καινούργια, καινοτόμα ψηφιακή εποχή που διανύουμε, “οι επιθυμίες” του ασθενή, μπορούν να συνδυαστούν άριστα με τα “πρέπει” του γιατρού, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να επιβραβεύσει και τους δύο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.